gott nytt år



Idag är det nyår och det var idag som Embla var beräknad till fast för ett år sedan.Detta året som har gått har jag blivit testad för en mängd olika saker,men jag har vunnit över livets svåra prövningar.Under mina 22 levnads år har jag tyvär fått gå igenom lite för mycket,mer än vad många äldre personer har gjort.Kan lite lätt säga att jag varit "straffad" sen jag föddes.Ibland känns det som det ligger en liten förbannelse över min släkt,så mycket elände som finns där och har funnit sen ur tider.

Detta året känner jag på mig kommer bli att av dom ljusaste i mitt liv,har blivit en väldigt stark tjej med skinn på näsan.Det mörka ska ut och jag ska leva det liv som vi så förtjänar!
Det får bli mitt nyårslöfte.

GOTT NYTT ÅR MINA FIN VÄNNER
detta blir det sista inlägget för detta året

vill ha sommar



Nu längtar jag till sommaren,den här "vintern" har inte varit mycket att hurra för.Ibland är det rått som en höstkväll för att sedan vända till att bli en vårmorgon med fåglar som kvittrar.Är det mer än jag som tycker att detta är helt fel? Men fall man vänder på smeten så har vi sluppit all slask som det har en tendens till att bli här!

En av dom bästa sakerna som händer i sommar är att pappan kommer hem,vara en familj på heltid och inte i nått dygn.Sen vilken månad han kommer beror helt och hållet på fall han väljer att åka på behandlingshem eller ej.Han får villkorlig frigivning i juni och dom på b-hemmet vill att han ska stanna några månader extra..

Nu är vi på badhuset


Lindex

Affärerna börjar fyllas på med fina vårkläder.Denna underbara blusen kommer snart komma in på Lindex och kostar 129kr.

Denna kommer få flytta in i Emblas garderob så fort den landar i butiken :)


9 månader



Idag är det på pricken min älskade mormor lämnade jordlivet och gick vidare till något annat ställe där all smärta är som bortblåst.Jag lever varje dag för att hedra henne och finns inte ens stund som hon inte finns i mina tankar! Smärtan går inte att beskriva,min älskade mormor fick aldrig vara med och fira min dotters 1års dag som hon var så förtjust i! Ett barn föds oftast vid en dag/tidpunkt som någon när anhörig har dött/begravts på.I vårat fall så föddes Embla och bara någa dagar hamnade mormor på sjukhuset och kämpade för sitt liv.Men hon var en kämpa ända in till det sista,gav döden en riktigt käft smäll och stannade kvar 3 månader till!
Jag kan skratta mig lycklig över att jag har haft någon att se upp till..

// din lilla nyckelpiga

Idag och imorgon



Idag har vi bara varit hemma,det har varit alldeles för rått ute för att ens tänka tanken på att bege oss ut.Men vad gör det?Man kan ju ha det hel mysigt ändå :)  Idag kikade min mamma förbi med Emblas julklappar och senare på eftermiddagen/kvällen kom Lise-beth och Sigge förbi på en kopp kaffe och för att såklart busa med sin favorit.För er som inte vet är Lise-beth Robins mormor och sigge är henne gubbe :)

Imorgon ska vi fortsätta i dessa takter att bara ha det super mysigt och hitta på skojsiga saker.Då ska vi iväg till stans badhus (vilket inte är mycket att hurra för) med Emblas ena farbror och hans mamma.Ni som här varit här inne och kikat en längre tid vet att Emblisen har två små farbröder,den ena är bara ett halvår gammal.

Nu kallar plikten,måste ta några varm med min bästa vän=dammsugaren ;)

Glädje spridare

Varje dag kollar jag på Embla och känner en sådan oförklarig lycka,lyckan att just hon blev våran älskade dotter!
Hur jag än försöker att formulera mig så går det inte,denna kärlek är något som man måste uppleva för att kunna förstå.Alla förtjänar lyckan i att ha barn.Många gånger är det kämpigt men dom stunderna glömmer man väldigt fort.I allt detta elände med Robin och hans bröder så var Embla ljuset i livet för många personer,att en sådan liten person har så stor påvärkan på livet!





:)

Godmorgon,hoppas ni har sovit jätte gott!

Nu på morgonkvisten tänkte jag slänga in ett litet tips; h&m har fått in en massa fina vår nyheter.Så nu är en massa fint på väg hem till oss :) Jag beställde 2st olika vår jackor,lite mössor och en massa annat fint!


Lilla dockan är inte så liten längre

 

 


bortbjudna

Idag har vi varit bortbjudna på mat och det var fruktansvärt gott,både jag och Embla är väldigt förtjusta i fisk.

Påvägen hem tog vi en snabbis förbi affären och köpte ett skoställ,skönt att få lite mer ordning på skorna.Hatar när det blir rörigt.. Hoppas ni alla har haft en underbart skön dag :)


Tänk vad tiden gör på 1år


26/12-11

Embla har precis slocknat,när hon är vaken är det full fart.Kastar runt leksakerna ena stunden för att sen sitta och pyssla med dom.En av dockorna gråter när man tar ut nappen och jag låtsades trösta den,Embla blev jätte svartsjuk och började klättra på mig.Undra hur det skulle bli fall hon skjulle få ett små syskon :)

 

Hade igentligen funderat på att ge oss ut på stan idag,men att knökas med restan av alla folken i stan känns inte alls så lockande.Imorgon börjar ju vardagen för dom flesta och då kanske det inte är så många som framme och härjar,då tar vi oss säkert en tripp fram :)


Embla står för möbleringen


Embla har varit en snäll liten tjej i år!

Embla har fått jätte mycket fina födelsedags presenter&julklappar,hon har också fått en massa kläder,gipsavgjutning och en helt underbar filt.Sen har hon endel paket till att vänta sig:)


Våran älskade lilla familj

Nu har pappan i familjen åkt tillbaka tillbaka,kommer kännas tomt nu i några dagar.Men denna gången är det inte lika lång tid som vi får vara utan varandra,han kommer tillbaka om 2veckor.Det sjuka är att dom två månaderna som har gått sen sist han var hemma går så fort,men nu när jag vet att han kommer om två veckor så går dagarna mycket segare.. När han kommer hem blir det en massa trevligheter,längtar redan!

 

Denna helgen har varit så fantastiskt underbar,bara att gå in och ta en dusch när jag känner för det och inte när det finns tid för det och gå på toa utan att planera in det är verkligen något man kan vänja sig fort vid!Jag har ju varit ensam med Embla sen hon var ca en vecka,så jag räknas som ensamstående även fall vi är tillsammans så är han ändå inte här och kommer inte vara på ett bra tag till..Lyckan är att se Embla leka med sin pappa och visa han alla konster hon kan,min lilla lilla familj som jag älskar något fruktansvärt!


23/12-11

 

Som jag skrev i morses så var det mer kalasfirande som stog på schemat.Trollisen har fått en massa fina saker,är inte ens värt att rabbla upp allt för det är så mycket.Efter imorgon känns det som hela hemmet kommer svämmas över av leksaker och dylikt (inte riktigt men nästan).Det som är ännu skönare är att jag har stressant som attans dom senaste dagarna för att fixa med kalasen och städa,ta hand om Embla och nu slipper jag den biten.December är den enda månaden för oss som innebär just denna stressen!

 


Toppen dag!

Vi hade en toppen dag igår och det var en trött liten fröken som sov ända fram till 8,fast då var det mitt alarm som väckte henne.Bara tacka och ta imot :)

Idag kommer pappan och det blir även mer kalasfirande,uppdateringarna kommer inte bli så många !

Ha en toppen kväll


Tårtan

Fyllningen knåpade vi ihop igår så den fick stå i kylen och gotta till sig över natt.Det är chokladmousse och drottnings sylt i :)


1års dagen



Inatt var det första gången vi fick se våran högt efterlängtade lilla tös och mist sagt hade vi rätt om att hon såg ut som en liten trollunge.Hon hade massa mörkt hår och var det absolut vackraste vid hade sett.Aldrig kunde vi förstå känslan av att bli föräldrar! Denna resan som har tagit sitt första år är det mäktigaste jag har varit med om.Nog att man är mamma men att få höra sitt barn säga just mamma är det största!

Älskade lilla tjej,tänk att du redan är ett år!

Närmare titt

Såhär fint är Emblas nya kök,blir lite små avis.Varför är inte alla spisar såhär söta?Tänk vad mycket roligare det skulle vara att stå där :)


Startar lite tidigare


vad hände?

Färgade håret igår och det blev absolut inte som det skulle bli.Det var en brun färg jag la i och jag är i stort sett bara rödhårig,svårt att få det på bild.Men jag får ha det såhär tillsvidare.


21/12-11

Just nu spelas julmusik ur datorn och Embla sitter och dansar så sött..Min lilla docka,det var så skönt att få hem henne igår.Men skulle jag inte fått vila så skulle jag aldrig bli frisk,så ännu en gång är jag så tacksam över vilka fina människor det finns i våran närhet!Det bästa en mamma kan känna är att ens barn är omtyckt och att dom skulle göra allt för henne!


Just vid denna tiden var jag inne på kärnsjukhuset i skövde och blev undersökt,tänk att det var ett år sen.Alla tankar som rörde runt i huvudet,all förväntan och längtan.


Välförtjänad sovmorgon!

Idag tog jag mig en välförtjänt sovmorgon,Embla har sovit bort i natt pga av jag va så dålig igår.Spyde,hela kroppen värkte och huvudet kändes som det skulle sprängas.Behöver jag ens säga att det var helt underbart?Det är nog andra gången på över ett år som jag har sovit ut!
Känner mig inte helt kry än,men idag måste jag fram på stan till den lokala tidningen.Lilla trollisen ska ju såklart vara med där och grattas över ett års dagen :) Tänk vad tiden går fort,idag strax innan 00 gick vattenet.Det kommer bli en nostalgisk vecka!

saknar&längtar

Älskade mysisar,på fredag är våran lilla familj samlad och vi ska vara evigt tacksamma över att han ens får komma hem över jul.Det är inte alla som sitter i fängelse som får komma hem över jul eftersom det klassas som "högrisks dag",så alla som inte får komma hem till sina familjer finns i mina tankar!


taklampa

Ny taklampa från Åhlens :) Var inte det lättaste att få ett "bra" kort på den!


vinterkräksjuka?

Just nu är det en totalt urpumpad Sanna som sitter här.I natt har Embla spytt ner sängen x antal gånger och jag kände att jag mådde illa redan när jag kröp till kojs.Så ändå sen jag vaknade i morses har jag dejtat toastolen,nu håller jag fingrar och tår att det inte är den omtalade vinterkräksjukan som är på besök!
För tillfället känns det rätt så lungt och Embla är pigg men lite små seg ..

17/12-11



Gårkvällen avnjöt vi med en tjejkompis.Det bjöds på matlagning Lövbiff och hemma gjorda klyftpotatisar (mums) och det blev även ett glas vin till maten.Min fina vän sov även över,mysigt att ha lite tjejsnack med lite godis.Stackaren hade ont i ryggen men jag gav henne två av mina värktabletter som jag har till magen och det verkade funka :)


Idag är fröken tjurig på besök,den sidan av Embla är inte att leka med..Inget som duger och gapas och skriks i mängder.Men vi ska nog se till att ha lite skoj ändå :)

Godmorgon

Lilla fröken bus stapplar runt här hemma,så underbart! Även fast hon kryper mest så ser jag lyckan i hennes ögon att hon har kommit på hur hon ska göra,frustrationen har varit på topp den senaste veckan!Idag fick jag till och med sovmorgon,sen när hände det? :)

 

Vi ska snart ta och bege oss ut och underhålla oss med något så kul som att fixa med lite papper,sen efter det blir det att gå en promenad till R's mormor.Jag är så lycklig över att jag/vi har så underbara människor runt oss som är så hjälpsamma och snälla,ni är guldvärda <3


Stoltaste mamman i stan!

Som ni ser är jag den stoltaste mamman i stan just nu,stoltheten blev nästan för mycket.Grät några tårar,min lilla docka kan gå! Känns som det största inom utvecklingen (enligt mig).En vecka ifrån sin 1års dag,jag dör snart!  Min lilla,lilla älskling!


15/12-11

 

Lilla loppan ligger och tar en liten vila,har inte ännu förstått varför hon ska vakna så "tidigt" när hon fortfarande är trött.Med allt det buset i den lilla kroppen är det ju klart att hon ska upp och köra några race innan hon finner ro till att gnugga ögonen och mysa med snutten.

 

Har jag berättat det att Embla har blivit extremt pussig,pussas hela tiden.Mammas lilla goding!Hon har även börjat säga en ny sak och det tog ett tag innan det kopplade,det är HEJ hon säger..Det är lite små sjukt över hur mycket hon förstår,hon pekar tex på byrån i hallen där hemtelefonen står och säger pappa.Då vet hon att det är pappa där,eftersom när han ringer så brukar dom prata.Eller rättare sagt pappan pratar och Embla skrattar och pratar lite bebisspråk!


14/12-11

För er som funderar över att köpa en bobby car till erat barn så tycker Embla att ni ska slå till!

Hon skrattar hela tiden när hon åker på den,tutar gör hon också men vad arg hon blir fall hon inte får åka så länge som hon själv tycker!


Lite små stress



Man har fullt upp hela tiden just nu,alltid något som behövs fixas.
Planerar inför Emblas kalas,det blir två stycken så det är väldigt mycket som ska bakas och jag vill att allt ska vara perfekt!Sen mitt i allt detta så knackar julen på dörren,då blir det stress över det.. Hur man ska planera det utan att någon känner sig utanför/bort glömd.Är inte mycket att stressa över men det tar absolut upp mycket av tankarna!

tossan

Lilla tossan har varit på underbart humör idag,den 4e tanden har kikat ut men hon har blivit extremt mammig.Pussas gör hon även i mängder :)

Denna lilla fröken besitter extremt mycket bus och energi.Idag har hon även passat på att springa lite,mellan bordet och soffan.Nu är det nog inte alls lång tid kvar :D


Första åkturen


Vrålåk

När jag och Embla var en sväng på stan så var hon jätte duktig.På hem vägen gick vi in en sväng på leksaks affären och Embla kollade på mig med sina stora blå ögon och visade klart och tydligt att hon ville att hennes kära mor skulle köpa den till henne.Okej sa jag,men tänk på att det får vara en förtidig födelsedags present!

Haha,nedå skämt och sido.Det var nog mer mamman som tyckte att hon skulle ha den :)


plus poäng

Idag har jag varit väldigt flitig.
Tvättat fönsterna,stor städat och tvättar för fullt.Sätter ett litet plus poäng till mig själv!
Nu ska jag fortsätta stöka runt här hemma,hoppas ni har en jätte mysig lördag!

9/12-11

Kollade på ett program igår kväll,tror det var på 1an.Dom skickade ut en gravid kvinna i olika affärer för att se vad dom tyckte hon behövde nu innan hon skulle få barn.Det är helt sinnesjukt vad onödiga saker dom sa att hon skulle behöva,saker en annan aldrig skulle tänka på.Allt för att dom själva skulle tjäna pengar.Ta tex en leksaks bil,dom sa själva i affären att det är föräldrarna som skulle välja just den modellen och inte barnen.Är det föräldrarna som ska leka med den eller barnen? Ja i vissa fall kan man fråga sig det !!

 

Nu ska jag ta och göra mig iordning,ska trotsa det regniga vädret och det halkiga underlaget och bege oss bort till kyrkogården.Jag ska tända ljus på mormors och min pappas gravar.Jag har lite smått dåligt samvete över att jag knappt är vid mormors grav,men det är så jobbigt psykiskt att ens va där.Min fina mormor,min enda trygghet i livet och som inte alls för så längesedan var så levande! Men jag känner hennes närhet varje dag och vet att hon är så stolt över både mig och Robin.Att vi har fått en sådan underbart vacker dotter! Korten på Embla som hon kollade på varje dag innan hon somnade in,ligger med henne där nere i urnan som en liten trygghet och sällskap över till den andra sida!

Min vackra mormor,jag saknar dig så jag blir galen!!!


Vem har sagt att enkelt inte kan vara fint?


knackar på vår dörr!

Embla har fått ett nytt namn under denna lilla fas som hon är inne i just nu,fröken tjurig!

Stämmer in allt för väl,finns inget som duger och det som väl duger passar bara i en väldigt kort stund.Antar att det är den kära frustrationen som knackar på våran dörr igen,var likadant innan hon lärde sig krypa.Vill så mycket men kan inte lika mycket!


8/12-11

Hej finisar,hoppas ni har sovit gott och fått en bra start på dagen.För mig innebär en bra start på dagen att allt går som det ska,Embla vaknar på strålande humör och jag får mitt morgonkaffe för sån himla huvudvärk annars!

Idag kommer en tjej hit och ska göra en uppsättning,tycker det alltid är lika spännande och kul att göra det.Bäst är när det blir lite små krångligt så man får svettas lite!För det är ju inte kul att göra samma sak flera gånger :) Lägger upp en bild sen när jag har gjort den,hoppas ni uppskattar det :)


Bakning


7/12-11

När lilla loppan vaknar blir det att gå ut en sväng och framförallt bege oss till affären.

Fick sådant jäkla baksug och sockerbegäret är som värsta just nu,så varför inte slå två flugor i en smäll?


lång morgon

Vi springer fortfarande runt med pyjamasar här hemma och det är lite små lyxigt.Har igentligen en massa måsten men dom skjuter jag på fram tills senare. Den snön som kom i måndags är nästan helt borta,trist men det kommer förhoppningsvis ny :)


vinterlek

Så fort vi hade ätit frukost och tagit på oss kläderna så sprang vi ut för att passa på att njuta av den första snön.

Embla var lite undrande över allt det vita,satt mest och kollade.Men efter en liten stund kröp hon runt och försökte smita från sin mamma :) Efter ett tag tröttnade hon på det så då fick vi leta upp en bebis gunga,hon tycker ju det är så kul.Det lär nog kitla i den lilla magen :)


Fröken busfrö

Detta är vad jag möttes av när jag kom hem efter ett zumba pass.Behöver jag ens nämna hur busig våran lilla tossa är?En av hennes favorit sysslor är även att möblera om,allt som går att dra runt här hemma flyttar hon runt med glädje!

 

När zumban var klar och vi skulle gå ut till bilen ser vi att även snön har kommit till Lidköping. Nu är nästa grej att inskaffa en pulka!


4/12-11

Det är inget som är bättre med en massa mys på morgonkvisten.Embla har varit på sitt mest strålande humör och kan lova att det är inte allt för ofta som hon har tid att mysa.Hon har även hunnit med att möblera om här hemma,hon måste tyckt att vårat bord stog fel så det flyttade hon x antal gånger :)

Idag har E's ens farbror permission för typ första gången,han har haft en gång tidigare men då hade han bara 8timmars och kunde inte åka hem.För han sitter väldigt långt borta.Så dagens planer blir väll att träffa han,det enda han har sett av Embla är på kort så idag blir första gången dom ses <3


Vilken natt!

Säger bara oj vad energi en liten tjej på 11 månader har,det är helt sinnesjukt!

Hon vaknade när jag gick och la mig,det var runt 21-22.Det var full rulle på henne och hon vägrade somna om,fick prova exakt allt från att vagga till att ge henne lite ersättning.Men icke sa nicke,klockan började närma sig ett och hon var fortfarande lika pigg.Så i ärlighetens namn så vet jag inte ens när vi somnade och inte blev det att man fick sova lite längre:) Klockan 6.30 var det bara att stå givakt åt den lilla fröken !


2/12-11


att något så ytligt kan ta knäcken på en

Som jag har skrivit tidigare så drabbades jag av både panikångest och förlossningsdeprission.
Med förlossningsdeprissionen fick jag extremt dåligt självförtroende,tyckte jag var kass,förstog inte varför min kille ville ha mig och listan kan göras väldigt låång.Man började fundera alldeles förmycket! Det gick aldrig så långt att jag funderade på självmord med tanke på att min pappa gjorde det så skulle aldrig utsätta mitt egna barn för det.
Men jag blev nästan lite små besatt av allt,min vikt tex och det som störde mig allra mest var att jag fick bristningar.Eftersom jag var höggravid på vintern så hade man inte mycket till färg så jag kände mig som en vit zebra fast med lila streck.Jag var helt inne på att jag ville ta bort dom och det knäckte mig nästan helt och hållet bara av att se mig själv i spegeln.Alla sa till mig att dom kommer bleknas men det kändes för långt bort för att ens kunna lyssna och ta åt mig!

Men nu ca 1år senare så är dom på magen nästan helt blekta och självförtroende är inte på topp men det har varit sämre! Jag nöjer mig med att se små resultat hela tiden istället för att ha alldeles förhöga förväntningar av mig själv.

Livet är underbart!

Sov snack

Tycker det är så skönt nu när Embla orkar hålla sig vaken till längre än 5.Med tanke somnar hon vid 5 så tar min dag slut då i princip.Idag lyckades jag hålla henne vaken till ca 17.45 med tanke på att hon bara har sovit en gång idag så är det väldigt bra gjort av mitt lilla busfrö!Men lilla fröken är väldigt morgon pigg av sig,så några sovmornar är ju bara något man får drömma om :)

Sen så sover ju E oförskämt bra under natten,nu innan den ena tanden tittade ut så sov hon mycket mer oroligt.Fast det är ju inte konstigt för det lär ju gjort väldigt ont på henne!

Hur är era sovrutiner? Somnar dom tidigt eller håller dom igång hela nätterna?


Nu är trollungen vaken :)


1 December

Hej och hå trött mamma som säger hej!

Idag välkommnar vi första december och snön lyser med sin frånvaro.Jag ska passa på att njuta så länge den inte är här,för när den väl kommer så gnäller alla!

Vad har ni för planer för denna dagen?

Själv ska jag sälja min gammla soffa,kommer en tjejkompis och hämtar den mellan 11-12.Efter det vet jag inte vad som bjuds på :)